come with me

January 27, 2012

otak kata 'jangan', hati pula kata 'ya'.

Assalamualaikum! Heyo everybody! Semoga sihat semuanya
p/s: (mak aku demam, tlg doakn beliau ek)

Semalam aku update page 'wHat' Am I . . ? Huh, dari mana aku belajar BI ada prktaan cmni aku pun tatau la. Dalam page tu aku menimbulkan persoalan yg ditimbulkan oleh Najwa latif dalam lagunya, Cinta Muka Buku. Act aku tak minat langsung lagu ni, menyampah dengar bnyk kali, but okay la aku tgok minah ni ayu je bertudung, not bad la kan? Harap dia kekalkan imej tu, or improve it in the future.

Back to the topic, ni antara petikan yg aku tulis dalam page 'wHat' Am I . . ?:

"Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta"

Hipotesis awal aku, otak lebih menjurus ke arah sstu yg bersifat positif berdasarkan apa yg diperlukan oleh badan kita. Manakala hati pulak lebih kepada yg diinginkan berdasarkan apa yg diperlukan oleh badan kita tanpa mengenepikan faktor negatif.
(sape2 yg tak setuju sila angkat tangan, ok aku dah nmpk, so takyah komen lah, hehe)


OTAK vs. HATI
Brain vs. Heart

Andai kata lah kan, hipotesis aku tu betul, so hati dan otak akan menghasilkan keputusan yg berlainan semasa kita hadapi pilihan, sebab tu lah namanya pilihan. Sebenarnya aku pun ragu2, siapa sebenarnya yg berikan jawapan atau panduan yg lebih baik, otak atau hati?

Aku try observe bbrpe situasi dan aku dapati ada 2 sifat utama yg amat mempengaruhi sesuatu keputusan yg kita buat, dimana otak hampir tidak diberi peluang utk berfungsi. Sifat tu ialah :

CINTA
dan
BENCI

Wah, dah masok dah part jiwang.. haha..
Ada apa dengan cinta dan benci? ;)

to be continued...

4 comments:

  1. wah men to be continued lak dy skang . wahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahax, actually kering idea dah nak tulis bnde.. hehe..

      Delete
  2. heart tu jantung , liver baru hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, betul jugak tu.. mengong la org skrg sbb xdpt bezakannya.. :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...